Aldersrelateret Træning - ATK

Basketball er en sport, der udfordrer hurtighed, sætter overblik på prøve og udvikler motorik. I BørneBasket Aalborg er det ikke en forudsætning for at spille, at man kan alting, når man starter. Derfor stiller det krav til dig som træner at kunne motivere og udvikle spillere på forskellige niveauer.

I BørneBasket Aalborg lærer man det hele lidt ad gangen, derfor kan du her finde en masse specifik information og træningsmateriale til børn i alle aldre. Hvis øvelserne er for simple, kan man selv hæve sværhedsgraden ved at inkludere en bold eller to, hvorefter mange af øvelserne uden problemer også kan anvendes til ældre ungdomsspillere.

Dansk BasketBall Forbund har lavet et aldersrelateret træningskoncept specifikt til basketball. Et af de bedste er ”Hent SMART bogen som pdf-fil her.”.


Team Danmarks nyeste bog om aldersrelateret træning udkom i 2017 og kan downloades gratis her.

Team Danmark har også lavet en bog, som er målrettet den aldersrelaterede træning af børn fra 0. til 6. klasse. Bogen findes i en elektronisk udgave her

Mere inspiration til at arbejde med børns grundlæggende motorik og koordinationstræning (Kroppens ABC) kan fås på YouTube-kanalen ”Motor Skill Learning”.

DIF Uddannelseshæfter

Du kan finde materialer om selve trænergerningen, hvad du skal have særlig fokus på i forbindelse med træning af børn og unge, idrætsskader og ernæring.

Alle DIF’s uddannelseshæfter kan hentes gratis som pdf-filer her:
Aldersrelateret træning hentes her.
Idræt og træning (Et hæfte, der er rettet mod nye trænere. Hæftet giver en introduktion til de generelle idrætsteoretiske områder som træneren skal have viden om, og gennemgår grundlæggende begreber og effekter af træning.) hentes her.
Trænerrollen hentes her.
Træningsplanlægning hentes her.
Aerob præstationsevne hentes her.
Anaerob præstationsevne hentes her.
Bevægelighedstræning hentes her.
Fysisk træning hentes her.
Idrætspsykologi hentes her.
Idrætspsykologi - ja tak! hentes her.
Sansemotorik og tekniktræning hentes her.
Spiseforstyrrelser blandt sportsudøvere hentes her.
Styrketræning hentes her.
Tekniktræning hentes her.

Et af hæfterne, som er specielt vigtigt for trænere som træner unge mellem 13-18 år, er ”Bliv klogere på de unge”.

FIBA OG WABC

Det internationale basketball forbund (FIBA) og World Association of Basketball Coaches har i 2017 lavet en helt ny hjemmeside, hvor der findes masser af inspiration til træning og udvikling af ungdomsspillere. WABC

Hvert år afholder FIBA en masse trænerclinics rundt om i verdenen. De fleste clinics optages og samles på FIBA’s YouTube-kanal ”Basketball Fundamentals”.